Találatok a következő címkére: Ismertető

Counterfeiters - egy worker placement filler

Ritka az olyan filler játék * (a tovább mögött kifejtve, mi is az a filler), ami igazán megmozgatja a logikai készséget, ami után úgy érzed, mintha valami komollyal játszottál.
Kérdés, persze, hogy egy igazi fillernek kell-e ilyennek lennie. Nekem lenne rá igényem.
Egy worker placement, meg tipikusan nem felel meg a kritériumoknak. Vagy mégis?

A nemrégiben kiadott Counterfeiters lehet, hogy betölti ezt az űrt!

Counterfeiters társasjáték

Olvass tovább →

Thinking Putty Puzzle

Szeretem a ThinkFun játékokat, a legtöbb esetben ötletes és jól skálázott feladatokból álló logikai játékokat készítenek.
A leghíresebb a Rush Hour (mindenkinek ajánlom), de pl (ha jól tévedek), ők voltak az egyik elsők, akik ilyen szabaduló szobás társasjátékot is kiadtak (Escape the Room: Mystery at the Stargazer's Manor), amiből aztán elég nagy és sikeres zsáner nőtte ki magát.

A legújabb játékuk a Thinking Putty Puzzle azzal újít be, hogy van benne ez a nyúlós, strapabíról "gyurma" (avagy Crazy Aron's Putty)

Thinking Putty Puzzle társasjáték

Olvass tovább →

Tűzoltók fantáziában: The Brigade

Véleményem szerint az egyik legjobb gateway kooperatív játék a Flash Point: Fire Rescue.
Szeretem ezt a játékot nem csak azért mert még épp nem túl bonyolult, gyönyörűen néz ki, és nem mellékesen nagyon jó a témája. Kigyulladt egy objektum (ház, hajó, tengeralattjáró, metróállomás, repülő stb) és nekünk, mint tűzoltóknak kell kimenekíteni akit csak tudunk.
Ezért is kaptam fel a fejem, mikor láttam a The Brigade nevű játékot. Itt is tűzoltók vagyunk, csak ez most egy fantázia világban játszódik. És nem kooperatív!

The Brigade társasjáték

Olvass tovább →

Elkerülte a rivaldafény: Crossfire

Kicsit csalok most. A Crossfire-ről ugyanis egy yt csatornán hallottam először (The Dice Tower), és egyből be is tudtam szerezni a hazai piacon (még most is kapható, igaz csak használtat jelenleg).
Szóval az általam felállított 3 kritériumból kettőnek csak ímmel-ámmal felel meg. De azért mégis. Tegye fel a kezét aki hányan ismeri? Naugye.

crossfire

Egy nagggyon pörgős (3 perc egy kör!) dedukciós (social deduction, nem tudom mi ennek a rendes magyar neve) játékról van szó.

Olvass tovább →

Azul, Sagrada köntösben

Az Azul kétség kívül az egyik, ha nem a legnagyobb bomba volt 2018-ban a társasjáték piacon. Megnyerte a tekintélyes Spiel des Jahres díjat, vezetett mindenféle eladási listákat hónapokig, beválogatták a(z egyszer majd biztons) nagyhírű Magyar Társasjátékdíj 2019-es versenyzői közé (lehet majd meg is nyeri) és még lehetne sorolni.
Ennek jött ki nemrégiben egy új "verziója" az Azul: Stained Glass of Sinatra.

Azul: Stinaed Glass of Sinatra

Olvass tovább →

Elekerülte a rivaldafény: Ys

Ebben a sorozatban (aminek ez a nyitó darabja), olyan játékokról lesz szó, amik szerintem méltaltanul kevés népszerűségnek örvendenek.
Természetesen abszolút szubjektíven határozom meg, hogy mit jelent a kevés népszerűség. Leginkább ezt a három összetevőt veszem figyelembe:

  1. BGG-n nincs nagy buzz róla - azaz relative kevés rating, comment hozzá
  2. Nem, vagy nehezen lehet beszerezni Magyarországon - ritkán, vagy még soha nem futottam bele se a polcokon, se online, se a használt piacon
  3. Társasjátékos Youtube csatornákon se bukkan elő minden sarkon - legalábbis amiket figyelemmel kisérek.

Első a sorban az egyik kedvenc játékom a Ys (per pillanat ez szerepel is a társasjáték klubunk facebook oldalának borítóképe)
Tegy fel a kezét, aki ismeri. Na ugye!

Olvass tovább →

Detective Club: Dixit újragondolva

Szeretném előrebocsátani, hogy alapból szeretem a szép, különleges, mesés ábrákat. Egyik nagy kedvencem ebben - mondanom sem kell - a Dixit.
Így, amikor először hallottam a Detective Club-ról egyből felkeltette az érdeklődésemet.

Olvass tovább →

Ez félrement: Pandemic 10th Anniversary Edition

Én kifejezettem szeretem a jubileumi kiadásokat. De tényleg! Igaz kevés olyan van, ahol az ár/érték arány olyan lenne, hogy akkor ezt most azonnal veszem is.
De nagyon sok jó kontentet szoktak belepakolni egy-egy ilyen dobozba, ami miatt általában érdemes megfontolni a vásárlást.
Nos a Pandemic esetében ez most nem sikerült...

Olvass tovább →